Do góry

Desery Przepis na:

IZAURA

IZAURA

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2410

DLA ŁASUCHÓW, COŚ PYSZNEGO :))

Składniki

  • mąka, 1 1/2 szkl
  • cukier, 2 1/2 szkl
  • kakao, 3 łyżki
  • margaryna, 1 kostka
  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • jajka, 8 szt
  • woda, 5 łyżek
  • SER BIAŁY NAJLEPSZY W WIADERKU, 1 kg
  • masło, 1/2 kostki
  • BYDYŃ WANILIOWY, 1 opakowanie
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
IZAURA

Przygotowanie

  1. MARGARYNĘ, CUKIER 1i 1/2SZKL, CUKIER WANILIOWY, KAKAO, WODĘ ZAGOTOWAĆ, POGOTOWAĆ 5 MINUT CIĄGLE MIESZAJĄC. OSTUDZIĆ. PO OSTUDZENIU DODAĆ 4 ŻÓŁTKA, WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ, ODLAĆ 1/2 SZKL.

  2. DO RESZTY DODAĆ MĄKĘ PROSZEK DO PIECZENIA I PIANE Z UBITYCH NA SZTYWNO BIAŁEK, WYMIESZAĆ, WLAĆ DO FORMY

  3. SER (JEŻELI NIE W WIADERKU TO ZMIELIĆ)JEŻELI W WIADERKU POŁĄCZYĆ Z 4 JAJKAMI , 1 SZKL CUKRU, 1/2 KOSTKI MIĘKKIEGO MASŁA, BUDYNIEM W PROSZKU (CAŁE OPAKOWANIE), UTRZEĆ NA GŁADKĄ MASĘ I WYŁOŻYĆ NA CIASTO PIEC 60 MINUT W TEMP. 175`C

  4. PO UPIECZENIU POLAĆ MASĄ I POSYPAĆ WIÓRKAMI

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Katarzynka 22 listopada 2009 Mam pytanie, Czy dolną warstwę wcześniej podpiekać czy od razu nakładać masę serową??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

violka 13 sierpnia 2009 Często piekę to ciasto. Jest pyszne! (ja daję mniej sera - ok. 50-70 dkg)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń