Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3678
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5432
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3678
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5432
Składniki
MARGARYNĘ, CUKIER 1i 1/2SZKL, CUKIER WANILIOWY, KAKAO, WODĘ ZAGOTOWAĆ, POGOTOWAĆ 5 MINUT CIĄGLE MIESZAJĄC. OSTUDZIĆ. PO OSTUDZENIU DODAĆ 4 ŻÓŁTKA, WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ, ODLAĆ 1/2 SZKL.
DO RESZTY DODAĆ MĄKĘ PROSZEK DO PIECZENIA I PIANE Z UBITYCH NA SZTYWNO BIAŁEK, WYMIESZAĆ, WLAĆ DO FORMY
SER (JEŻELI NIE W WIADERKU TO ZMIELIĆ)JEŻELI W WIADERKU POŁĄCZYĆ Z 4 JAJKAMI , 1 SZKL CUKRU, 1/2 KOSTKI MIĘKKIEGO MASŁA, BUDYNIEM W PROSZKU (CAŁE OPAKOWANIE), UTRZEĆ NA GŁADKĄ MASĘ I WYŁOŻYĆ NA CIASTO PIEC 60 MINUT W TEMP. 175`C
PO UPIECZENIU POLAĆ MASĄ I POSYPAĆ WIÓRKAMI