Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
MARGARYNĘ, CUKIER 1i 1/2SZKL, CUKIER WANILIOWY, KAKAO, WODĘ ZAGOTOWAĆ, POGOTOWAĆ 5 MINUT CIĄGLE MIESZAJĄC. OSTUDZIĆ. PO OSTUDZENIU DODAĆ 4 ŻÓŁTKA, WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ, ODLAĆ 1/2 SZKL.
DO RESZTY DODAĆ MĄKĘ PROSZEK DO PIECZENIA I PIANE Z UBITYCH NA SZTYWNO BIAŁEK, WYMIESZAĆ, WLAĆ DO FORMY
SER (JEŻELI NIE W WIADERKU TO ZMIELIĆ)JEŻELI W WIADERKU POŁĄCZYĆ Z 4 JAJKAMI , 1 SZKL CUKRU, 1/2 KOSTKI MIĘKKIEGO MASŁA, BUDYNIEM W PROSZKU (CAŁE OPAKOWANIE), UTRZEĆ NA GŁADKĄ MASĘ I WYŁOŻYĆ NA CIASTO PIEC 60 MINUT W TEMP. 175`C
PO UPIECZENIU POLAĆ MASĄ I POSYPAĆ WIÓRKAMI
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Katarzynka 22 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie, Czy dolną warstwę wcześniej podpiekać czy od razu nakładać masę serową??0 Kto głosował? | Odpowiedz

violka 13 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Często piekę to ciasto. Jest pyszne! (ja daję mniej sera - ok. 50-70 dkg)0 Kto głosował? | Odpowiedz