Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam na weselu to jest rewelacyjny deser :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 141
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 141
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Składniki
PLACKI KOKOSOWE: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę na gorąco (tzn. włożyć garnek z białkiem i cukrem do miski z ciepłą wodą ok 40 stopni C), do ubitych białek dodać wiórki kokosowe ciągle mieszając, następnie formować placki różnej wielkości od największego do najmniejszego (aby uformować kopiec) na formie wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
BAKALIE: Ananas pokroić w paski, rodzynki sparzyć wodą, odcedzić, zostawić do wychłodnięcia, a następnie namoczyć w zalewie spirytusowej i zostawić na noc. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w paseczki.
KREM: Masło zmiksować lub utrzeć na puszysto, jaja ubić z cukrem. Ubite jaja wlewać powoli cienką strużką do masła cały czas mieszając, dodać spirytusu. Bakalie wymieszać razem z kremem. Placki kokosowe nasączyć sokiem z ananasu i przełożyć kremem w kolejności od największego do najmniejszego placka. Ubić 1 śmietanę kremówkę 30-36% na sztywno. Kopiec z placków i kremu oblać śmietaną, udekorować ananasem i posypać startą gorzką czekoladą. SMACZNEGO !!!