Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto Łabędzi puch składające się z biszkoptu, oraz masy kokosowej z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki, wspaniałe połączenie smaków ciasto idealne na święta i inne okazje.
Karpatka bez pieczenia z groszkiem ptysiowym. To kolejna wersja ekspresowego...
Odsłon: 11333
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przekrój na pół.
Z pół litra mleka odlej 0, 5 szklanki mleka resztę mleka zagotuj z cukrem, w pozostałym mleku wymieszaj obie mąki i wlej do gotującego się mleka ugotuj budyń. Do gorącego budyniu dodaj wiórki kokosowe dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj krem.
Na patelni rozgrzej masło dodaj cukier i wiórki kokosowe, upraż na złoty kolor.
Do szklanki przegotowanej wody dodaj 1 łyżkę soku z cytryny i cukru. Wymieszaj.
Dolną część biszkoptu nasącz wodą z cukrem i cytryną i posmaruj dżemem porzeczkowym. Wyłóż 3/4 kremu posmaruj i przykryj drugą częścią biszkoptu , nasącz i wyłóż resztę kremu Na krem posyp uprażone na złoty kolor wiórki kokosowe.
Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Desery
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Desery
Ruski skubaniec
Desery
Placek z masą krówkową
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Dzisiaj zapraszam na nietypowe, przepyszne ciasto czekoladowe na bazie ciemne...
Odsłon: 206
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Ten placek biszkoptowy Łakomczuch to bardzo proste w wykonaniu ciasto, które...
Odsłon: 63014