Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekkie i puszyste ciasto z jagodami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 62
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 38
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 62
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 38
Składniki
Jajka umyć, białka i żółtka rozdzielić. Białka ubijać na sztywno, stopniowo wsypując pół szklanki cukru. Pozostałą część cukru zmiksować z żółtkami na puszysto, dolać olej i mleko. Do otrzymanej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z pianą z białek.
Formę do pieczenia wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą, przelać ciasto. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone na ręczniku papierowym owoce.
Ciasto wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec ok. 45-50 minut. Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem.
Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem wymieszanym z prawdziwą wanilią albo płatkami migdałów.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium