Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proszkowe z wykorzystaniem suchego maku. Delikatne w smaku.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7597
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2670
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7597
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2670
Składniki
W makutrze ucieramy masło na puszystą masę z cukrem, solą i olejkiem cytrynowym. Dodajemy jajka po jednej sztuce i dokładnie mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem.
Do makutry wrzucamy po jednej łyżce proszku mączno - makowego na przemian z sokiem pomarańczowym.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Formę do baby smarujemy tłuszczem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 60 min. SMACZNEGO !