Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proszkowe z wykorzystaniem suchego maku. Delikatne w smaku.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3917
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415160
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3917
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415160
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Składniki
W makutrze ucieramy masło na puszystą masę z cukrem, solą i olejkiem cytrynowym. Dodajemy jajka po jednej sztuce i dokładnie mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem.
Do makutry wrzucamy po jednej łyżce proszku mączno - makowego na przemian z sokiem pomarańczowym.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Formę do baby smarujemy tłuszczem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 60 min. SMACZNEGO !