Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proszkowe z wykorzystaniem suchego maku. Delikatne w smaku.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25032
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25032
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Składniki
W makutrze ucieramy masło na puszystą masę z cukrem, solą i olejkiem cytrynowym. Dodajemy jajka po jednej sztuce i dokładnie mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem.
Do makutry wrzucamy po jednej łyżce proszku mączno - makowego na przemian z sokiem pomarańczowym.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Formę do baby smarujemy tłuszczem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 60 min. SMACZNEGO !