Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proszkowe z wykorzystaniem suchego maku. Delikatne w smaku.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 723
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22747
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15121
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4846
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45389
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 723
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22747
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15121
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4846
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45389
Składniki
W makutrze ucieramy masło na puszystą masę z cukrem, solą i olejkiem cytrynowym. Dodajemy jajka po jednej sztuce i dokładnie mieszamy.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz suchym makiem.
Do makutry wrzucamy po jednej łyżce proszku mączno - makowego na przemian z sokiem pomarańczowym.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Formę do baby smarujemy tłuszczem, wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 60 min. SMACZNEGO !