Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416400
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416400
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, dobrze utrzeć. Obrane jabłka zetrzeć na dużych otworach. Dodać mak, póżniej jabłka i pozostałe składniki, wymieszać.
Na końcu ubić pianę z białek,lekko wymieszać.
Piec około 1 godz.
Makowiec polać polewą, można również przełożyć cienko masą budyniową.