Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowe kopczyki"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14536
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19596
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14536
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19596
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Płatki pokrusz, wymieszaj z czekoladą. Na kawałku pergaminu narysuj 8 kółek o takiej samej średnicy jak foremki. Zapełnij je masą. Krążki schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj, przetrzyj. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz z sokiem z cytryny. Domieszaj maliny. Śmietanę ubij, połącz z masą. Dołóż żelatynę. Wymieszaj.
Krem nałóż do foremek. Przykryj krążkami z czekolady i płatków. Włóż do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem kopczyki wybij z foremek. Udekoruj bitą śmietaną oraz malinami.Źródło: Naj