Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowe kopczyki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119417
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8984
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119417
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8984
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Płatki pokrusz, wymieszaj z czekoladą. Na kawałku pergaminu narysuj 8 kółek o takiej samej średnicy jak foremki. Zapełnij je masą. Krążki schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj, przetrzyj. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz z sokiem z cytryny. Domieszaj maliny. Śmietanę ubij, połącz z masą. Dołóż żelatynę. Wymieszaj.
Krem nałóż do foremek. Przykryj krążkami z czekolady i płatków. Włóż do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem kopczyki wybij z foremek. Udekoruj bitą śmietaną oraz malinami.Źródło: Naj