Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowe kopczyki"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 940
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1201
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 940
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1201
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Płatki pokrusz, wymieszaj z czekoladą. Na kawałku pergaminu narysuj 8 kółek o takiej samej średnicy jak foremki. Zapełnij je masą. Krążki schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj, przetrzyj. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz z sokiem z cytryny. Domieszaj maliny. Śmietanę ubij, połącz z masą. Dołóż żelatynę. Wymieszaj.
Krem nałóż do foremek. Przykryj krążkami z czekolady i płatków. Włóż do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem kopczyki wybij z foremek. Udekoruj bitą śmietaną oraz malinami.Źródło: Naj