Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowe kopczyki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 436
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1307
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 436
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1307
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Płatki pokrusz, wymieszaj z czekoladą. Na kawałku pergaminu narysuj 8 kółek o takiej samej średnicy jak foremki. Zapełnij je masą. Krążki schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj, przetrzyj. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz z sokiem z cytryny. Domieszaj maliny. Śmietanę ubij, połącz z masą. Dołóż żelatynę. Wymieszaj.
Krem nałóż do foremek. Przykryj krążkami z czekolady i płatków. Włóż do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem kopczyki wybij z foremek. Udekoruj bitą śmietaną oraz malinami.Źródło: Naj