Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja pysznego deseru na zimno z malinami. Deser Charlotte to deser rodem z królewskich stołów. Ulubiony deser Marii Antoniny. Pyszny a zarazem wykwintnie wyglądający i bardzo łatwy do zrobienia. Sprawdzi się na każdą bardziej lub mniej uroczysta okazję.
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie oraz wokół boków tortownicy ułożyć długie biszkopty. Patrz film.
Żelatynę zalać woda i odstawić do napęcznienia.
Maliny zagotować z cukrem. Kiedy zaczną się rozpadać zdjąć z grzania i przetrzeć przez sito, pozbywając się pestek.
Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali i połączyć z przecedzonymi malinami. Dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
W międzyczasie ubić śmietanę z dodatkiem cukrów. Do ubitej śmietany dodać przestudzone maliny i dobrze wymieszać. Tak przygotowany mus wylać na biszkopty.
Deser włożyć do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na noc.
Kiedy deser juz stężeje, przed wyjściem go z lodówki ubić szklankę śmietany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Deser delikatnie wyjąc z formy i przewiązać go wstążką. Na wierzchu deseru ułożyć bita śmietanę. Całość udekorować malinami.
Gotowy deser posypać cukrem pudrem, można go również ozdobić listkami mięty.
Smacznego!
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 28
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 103
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 23
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 39
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 28
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 103
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 23
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 39
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie oraz wokół boków tortownicy ułożyć długie biszkopty. Patrz film.
Żelatynę zalać woda i odstawić do napęcznienia. Maliny zagotować z cukrem. Kiedy zaczną się rozpadać zdjąć z grzania i przetrzeć przez sito, pozbywając się pestek.
Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali i połączyć z przecedzonymi malinami. Dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
W międzyczasie ubić śmietanę z dodatkiem cukrów. Do ubitej śmietany dodać przestudzone maliny i dobrze wymieszać. Tak przygotowany mus wylać na biszkopty. Deser włożyć do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na noc.
Kiedy deser juz stężeje, przed wyjściem go z lodówki ubić szklankę śmietany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Deser delikatnie wyjąc z formy i przewiązać go wstążką. Na wierzchu deseru ułożyć bita śmietanę. Całość udekorować malinami.
Gotowy deser posypać cukrem pudrem, można go również ozdobić listkami mięty. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 41
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 186