Do góry

Desery Przepis na:

migdałowe ciasteczka bezglutenowe

migdałowe ciasteczka bezglutenowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 120

Dodano:

Odsłon: 3297

smaczne ciasteczka bez użycia mąki

Składniki

  • 250 gr zmielonych migdałów
  • 125 gr cukru pudru
  • 1 białko
  • 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy ( ja użyłam kilka kropel aromatu wanilinowego)
  • szczypta soli
  • starta skórka z jednej cytryny lub pomarańczy
  • cukier puder do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
migdałowe ciasteczka bezglutenowe

Przygotowanie

  1. Umieszczamy wszystkie składniki w misce i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę wkładamy na 1 godzinę do lodówki.

  2. Po godzinie wyciągamy ciasto z lodówki i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z podanych proporcji wychodzi około 12 ciasteczek . Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń