Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mini deserki malinowo-czekoladowe idealnie nadają się na przyjęcia, zarówno świetnie smakują jak i wyglądają. Przygotowana porcja wystarczy na około 16 słoiczków deserowych.
Mikser, blender,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Składniki
Krem z białej czekolady. Czekoladę pokroić w drobną kostkę i wsypać do garnka, dodać śmietankę i rozpuścić w garnku na wolnym ogniu (ciągle mieszając) tak, aby śmietany nie zagotować. Gdy śmietana z czekoladą przestygnie wstawić do lodówki na minimum 6 godzin. Schłodzoną śmietanę z czekoladą ubić z mascarpone na średnich obrotach miksera, tylko do momentu aż się ubiją.
Bita śmietana. Schłodzoną śmietanę wlać do miski miksera wraz z mascarpone i dwoma łyżkami cukru pudru i ubijać na średnich obrotach do momentu aż konsystencja kremu będzie odpowiednia.
Paczkę herbatników drobno zmielić. Jeśli zamiast konfitury malinowej wybraliśmy maliny powinniśmy je zmiksować.
W pucharkach układamy kolejno: - warstwa pokruszonych herbatników, - krem z białej czekolady, - konfitura malinowa (lub zmiksowane maliny) - warstwa pokruszonych herbatników, - krem z białej czekolady, - konfitura malinowa (lub zmiksowane maliny) - krem z bitej śmietany i mascarpone Na górze kładziemy maliny wraz z listkami mięty.