Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czekoladą i orzechami. Wszystkim smakowało! :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 224
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4917
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44837
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 454
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 224
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4917
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44837
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 454
Składniki
W misce kakao wymieszać z gorącą wodą, nie pozostawiając grudek.
Czekoladę rozpuścić(np. w mikrofalówce), dodać ją do masy z kakao i wody.
Dodać masło, cukier, orzechy. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dolać do czekoladowej masy. Wszystko wymieszać.
W drugiej misce białka ubijać do uzyskania sztywnej piany. Następnie połączyć ją z masą.
Wszystko zmiksować.
Blaszkę 20 x 30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do blaszki i piec 60- 70 min w 180°C, bez termoobiegu. Ciasto przestudzić. Smacznego!