Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki idealne na Święta. Można wykorzystać każdy przepis na muffiny i ładnie je udekorować. Ja robię swoje muffiny z dodatkiem snikersów i odrobiną cynamonu, można zrobić także z bananami , cytrynowe itp. Wychodzi ok 30 babeczek, w papilotkach o średnicy ok. 5cm
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 125
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 55
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 175
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 125
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 55
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 175
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon wymieszać w jednym naczyniu
W następnym naczyniu utrzeć mikserem margarynę z cukrem na pulchna masę, dodawać kolejno po jednym jajku (całe) ciągłe mieszając. Następnie dodawać na przemian z mlekiem suche składniki. Na koncu dodac pokrojone snikersy i połowę pokrojonej czekolady. Gotową masę wkładać do 3/4 wys papilotek 3/4, bedących w formie na muffinki. i piec w temp 180 st około 20 min (aż się zarumienią i do tzw suchego patyczka)
W misie ubijać śmietanę, na początku ubijania dodać Fix = do śmietany. Gdy będzie sztywna dodać cukier puder. Następnie do gotowej ubitej na sztywno śmietany dodać serek mascarpone i wymieszać łyżką
Na wystygnięte muffiny szpryca nakładać ubita smietanę, w śmietanę wbić precelki jako uszka, białe gorszki jako oczy i roztopiona czekoladą zrobić źrenice, a czerwonymi m&msami lub wisniami zrobic nosek.