Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus czekoladowo-pomarańczowy"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3801
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3801
Składniki
Podgrzej śmietanę. Poczekaj, aż się zagotuje. Następnie zdejmij ją z ognia. Dodaj drobno posiekaną czekoladę, cukier puder. Poczekaj, niech się rozpuszczą. Odstaw do wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.
Ubij schłodzoną masę czekoladową razem z likierem pomarańczowym za pomocą miksera z końcówką do ubijania białek na sztywną masę. Uważaj, żeby masa nie siadła. Powinien powstać gęsty jasnoczekoladowy mus.
Przełóż masę do pucharków. Ozdób wiórkami z czekolady oraz skórką z pomarańczy.
Jak to zrobić?
Przygotuj odpowiednio czekoladę Czekolada na mus nie musi być pokrojona. Jeśli wolisz, możesz ją wcześniej przygotować w kąpieli wodnej. Dzięki temu będzie idealnie płynna.Źródło: Olivia