Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne, pachnace pieczonym jabłkiem i piernikiem muffiny
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobna kostkę, posypać 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, 2 łyżeczkami cynamonu, wymieszać.
Połączyć mąkę, cukier, 2 łyżki kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę cynamonu, poł łyżeczki gałki, ćwierć łyżeczki imbiru. W osobnej misce połączyć jajka, olej i mleko. Wlać składniki mokre do suchych, wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencje bardzo gęstej śmietany.
Formę do muffin lub papilotki wypełnić ciastem w 2/3 wysokości, na to położyć po łyżce krojonych jabłek i przykryć "kleksem" z reszty ciasta. Piec w nagrzanym do 170-180 stopni piekarniku ok 30-35 minut. SMACZNEGO