Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne, pachnace pieczonym jabłkiem i piernikiem muffiny
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 950
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4576
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1217
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 539
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 950
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4576
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1217
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 539
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobna kostkę, posypać 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, 2 łyżeczkami cynamonu, wymieszać.
Połączyć mąkę, cukier, 2 łyżki kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę cynamonu, poł łyżeczki gałki, ćwierć łyżeczki imbiru. W osobnej misce połączyć jajka, olej i mleko. Wlać składniki mokre do suchych, wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencje bardzo gęstej śmietany.
Formę do muffin lub papilotki wypełnić ciastem w 2/3 wysokości, na to położyć po łyżce krojonych jabłek i przykryć "kleksem" z reszty ciasta. Piec w nagrzanym do 170-180 stopni piekarniku ok 30-35 minut. SMACZNEGO