Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek Czekoladka"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 367
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 367
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Posiekać 17,5 dag czekoladek z miętowym nadzieniem. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, do masy kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać likier miętowy i mleko. Dobrze wymieszać mikserem.
Na koniec do ciasta wrzucić pokrojone czekoladki i ponownie wymieszać. Prostokątną blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie równomiernie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25-35 minut.
Ciasto przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym. Przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Wystudzone ciasto pokroić na porcje. Pozostałe czekoladki (16 sztuk) pociąć na trójkąty. Na każdą porcję ciasta wycisnąć rozetkę bitej śmietany i wetknąć w nią czekoladowy trójkącik. Udekorować listkiem mięty.Źródło: Życie na gorąco