Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek Czekoladka"
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Posiekać 17,5 dag czekoladek z miętowym nadzieniem. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, do masy kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać likier miętowy i mleko. Dobrze wymieszać mikserem.
Na koniec do ciasta wrzucić pokrojone czekoladki i ponownie wymieszać. Prostokątną blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie równomiernie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25-35 minut.
Ciasto przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym. Przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Wystudzone ciasto pokroić na porcje. Pozostałe czekoladki (16 sztuk) pociąć na trójkąty. Na każdą porcję ciasta wycisnąć rozetkę bitej śmietany i wetknąć w nią czekoladowy trójkącik. Udekorować listkiem mięty.Źródło: Życie na gorąco
Propozycja na domowe, pachnące kokosem czekoladki - zdrowsze i mniej kalorycz...
Odsłon: 1783
Gorzka czekolada wypełniona sezamowym nadzieniem. Ktoś kto lubi chałwę, musi...
Odsłon: 1028
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 615
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 107
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 94
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 184
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 68
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 615
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 107
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 94
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 184
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 68
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Posiekać 17,5 dag czekoladek z miętowym nadzieniem. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, do masy kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać likier miętowy i mleko. Dobrze wymieszać mikserem.
Na koniec do ciasta wrzucić pokrojone czekoladki i ponownie wymieszać. Prostokątną blachę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie równomiernie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25-35 minut.
Ciasto przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym. Przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Wystudzone ciasto pokroić na porcje. Pozostałe czekoladki (16 sztuk) pociąć na trójkąty. Na każdą porcję ciasta wycisnąć rozetkę bitej śmietany i wetknąć w nią czekoladowy trójkącik. Udekorować listkiem mięty.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 49
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 150