Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie, szybkie w przygotowaniu, niesamowicie pyszne
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 124
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 118
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 234
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 311
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 124
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 118
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 234
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 311
Składniki
zimne masło należy posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, 5 żółtkami oraz szczyptą soli. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na 3 kule. jedną z tych części należy zagnieść z 2 łyżkami kakao. Ciasto zawinąć w folie spożywczą i włożyć do zamrażalnika do stwardnienia (ok. 30 min.
5 białek ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2/3 szklanki cukru.
schłodzone ciasto - kulę jasną zetrzeć na tarce na dno formy (forma nieduża wymiary ok 20cm x 30cm), następnie posmarować dżemem porzeczkowym i zetrzeć na to na tarce kulę ciemną, wyłożyć na to ubitą z białek pianę, a na wierzch zetrzeć ostatnią kulę ciasta.
piec 40 minut w 175stopniach