Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na egzotyczne wieżyczki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 10 dag cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Dodaj obie mąki i proszek do pieczenia.
Ciasto delikatnie wymieszaj.Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 10 minut w tempraturze 200 st. Biszkopt wystudź.
Ananasy osącz, 6 łyżek zalewy z ananasów wymieszaj z rumem. Skrop biszkopt. Mascarpone utrzyj z twarogiem i resztą cukru. Dodaj likier kokosowy.
Śmietanę ubij na sztywno. Połącz z masą serową. Biszkopt potnij na 30 kwadracików. Nałóż na nie kawałeczki ananasa i porcje kremu serowego.Ułóż po trzy kwadraciki jeden na drugim.
Udekoruj wisienkami oraz zrumienionymi wiórkami kokosowymi.
W wersji dla dzieci rum zastąp zapachem rumowym.
ok. 45 min.
sztuka zawiera ok. 320 kcal. Ok. 1,10 zł za sztukę.Źródło: Tina