Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na egzotyczne wieżyczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 10 dag cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Dodaj obie mąki i proszek do pieczenia.
Ciasto delikatnie wymieszaj.Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 10 minut w tempraturze 200 st. Biszkopt wystudź.
Ananasy osącz, 6 łyżek zalewy z ananasów wymieszaj z rumem. Skrop biszkopt. Mascarpone utrzyj z twarogiem i resztą cukru. Dodaj likier kokosowy.
Śmietanę ubij na sztywno. Połącz z masą serową. Biszkopt potnij na 30 kwadracików. Nałóż na nie kawałeczki ananasa i porcje kremu serowego.Ułóż po trzy kwadraciki jeden na drugim.
Udekoruj wisienkami oraz zrumienionymi wiórkami kokosowymi.
W wersji dla dzieci rum zastąp zapachem rumowym.
ok. 45 min.
sztuka zawiera ok. 320 kcal. Ok. 1,10 zł za sztukę.Źródło: Tina