Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 663
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 663
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Składniki
Jaja sparz, oddziel białka od żółtek.
Żelatynę rozpuść w pół litra wody, rozlej do trzech miseczek i schłodź.
Do pierwszej dodaj 3 żółtka utarte z 3 łyżkami cukru i pianę z 2 jaj. Do drugiej dołóż te same i 3 łyżki kakao. W ostatniej miseczce wymieszaj śmietanę ubitą z 3 łyżkami cukru białego i waniliowego z pianą z 2 białek.
Na spód małej blaszki wylej pierwszą masę i odczekaj, aż zgęstnieje. To samo zrób z drugą i trzecią. Na wierzch wylej tężejącą galaretkę.
Deser udekoruj bitą śmietaną i miętą.
Czas: 90 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV