Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10511
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4502
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424231
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10511
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4502
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424231
Składniki
Jaja sparz, oddziel białka od żółtek.
Żelatynę rozpuść w pół litra wody, rozlej do trzech miseczek i schłodź.
Do pierwszej dodaj 3 żółtka utarte z 3 łyżkami cukru i pianę z 2 jaj. Do drugiej dołóż te same i 3 łyżki kakao. W ostatniej miseczce wymieszaj śmietanę ubitą z 3 łyżkami cukru białego i waniliowego z pianą z 2 białek.
Na spód małej blaszki wylej pierwszą masę i odczekaj, aż zgęstnieje. To samo zrób z drugą i trzecią. Na wierzch wylej tężejącą galaretkę.
Deser udekoruj bitą śmietaną i miętą.
Czas: 90 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV