Desery Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jabła zcieramy na tarce z duzymi oczkami.
Z pozostałych składników (oprocz cukru pudru i cynamonu) ucieramy gładkie ciasto. Dodajemy starte jabłka, mieszamy.
Na patelni smazymy niewielkie placuszki na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem z odrobina cynamonu. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

pchela1977 11 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
mniam ....super racuszki ..dzisiaj smazylam....swietne....pozdrawiam ze Staten Island,New York5 Kto głosował? | Odpowiedz

rudzinaa 22 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszne! zrobiłam je na obiad i cała rodzinka się nimi zajadała :) na pewno jeszcze nie raz będę korzystać z tego przepisu :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

MMyszkaMM 08 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
pyyyszota, właśnie robiłam je drugi raz. w sam raz na kolacje :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 14 października 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre racuchy , bez drożdży, a mimo to pyszne5 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 10 października 2009Zgłoś do usunięcia
Racuchy? A gdzie drożdże?0 Kto głosował? | Odpowiedz