Desery Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Do mąki wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, pokruszone drożdże, drobno pokrojone ananasy, sok i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Na rogrzany na patelni olej nakładamy łyżką placki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Upieczone racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

inezis 18 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
no i zrobilam... nie wiem czy to moze z mojej winy, bo w sumie pierwszy raz robilam drozdzowe racuchy, ale cos w nich nie wyszlo... wygladaly nawet ladnie, ale w smaku nie do konca.moze to ta goryczka z ananasa.. ciasto po usmazeniu, jakby troche mi sie rozchodzilo? a moze po prostu trzeba im dac druga szanse?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kobra6 17 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Pachnące i pyszne:):):)Wędrują do ulubionych!Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Mnie też podoba się ten pomysł :) w moim domu zawsze robi się z jabłkami ale przydałaby się jakaś odmiana :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

inezis 16 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ide robic te racuszki. powiem pozniej jak wyszly :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 16 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy sposób na odmianę zwykłych racuchów;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 16 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis - nie robiłam jeszcze nigdy racuchów z ananasami. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz