Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Do mąki wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, pokruszone drożdże, drobno pokrojone ananasy, sok i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Na rogrzany na patelni olej nakładamy łyżką placki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Upieczone racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące.