Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z jabłkami"
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu...
Odsłon: 803
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 21
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2659
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 263
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 21
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2659
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 263
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem i łyżką mąki. Odstaw. Do garnka wlej maślankę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wlej rozczyn drożdżowy, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Jabłka obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, na każdej ułóż plasterki jab łek. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Racuchy osącz, posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,40 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 7147
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 98