Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z jabłkami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 916
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 916
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem i łyżką mąki. Odstaw. Do garnka wlej maślankę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wlej rozczyn drożdżowy, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Jabłka obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, na każdej ułóż plasterki jab łek. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Racuchy osącz, posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,40 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie