Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z jabłkami"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 131
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 322
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3000
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 131
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 322
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3000
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, cukrem i łyżką mąki. Odstaw. Do garnka wlej maślankę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wlej rozczyn drożdżowy, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Jabłka obierz, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, na każdej ułóż plasterki jab łek. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Racuchy osącz, posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,40 zł.
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie