Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z jabłkami i bitą śmietaną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Składniki
Do wysokiego garnka wlewamy mleko, dodajemy żółtka, szczyptę soli, cukier i mąkę. Miksujemy na gładkie, gęste ciasto. Odstawiamy.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do ciasta. Mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładamy łyżką porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru. Racuszki prószymy resztą cukru pudru, podajemy z bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia