Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z wiórkami kokosa. Ten kto zna, ten uwielbia!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4314
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74389
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4314
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74389
Składniki
Biszkopt Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Ciasto pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dzielimy na dwie równe części.
Krem: Dodajemy mleko, mąkę, cukier i gotujemy, szybko mieszając. Po wystudzeniu utrzeć margarynę i dodawać stopniowo budyń.
Posypka: Masło przekładamy do rondla. Dodajemy cukier i rozpuszczamy. Wsypujemy wiórki i smażymy, aż wiórki ładnie się przyrumienią. Studzimy. Posypujemy wierzch ciasta.