Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424860
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424860
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Margarynę razem z drożdżami pokroić nożem w kostkę dodając po kolei proszek do pieczenia,cukier waniliowy,cukier jajka to wszystko kroimy nożem,potem na zmianę dodajemy trochę mleka trochę mąki i ugniatamy ciasto,wyrobione ciasto zostawiamy na 5-10 min
kroimy w grube plastry,rozwałkowujemy na koło i tniemy w trójkąty jak na pizze,na każdym trójkącie u góry układamy np.pół łyżeczki maku i zwijamy do środka.W tym czasie piec nagrzewamy do 180-200 stopni np z termoobiegiem ,układamy rogaliki na blaszce w odstępie ok 2cm i wkładamy do pieca na ok15min,aż się zarumienią.jak przestygną można przesypać cukrem pudrem,jak ktoś lubi.