Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 817
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8897
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10523
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4746
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 817
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8897
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10523
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4746
Składniki
Margarynę razem z drożdżami pokroić nożem w kostkę dodając po kolei proszek do pieczenia,cukier waniliowy,cukier jajka to wszystko kroimy nożem,potem na zmianę dodajemy trochę mleka trochę mąki i ugniatamy ciasto,wyrobione ciasto zostawiamy na 5-10 min
kroimy w grube plastry,rozwałkowujemy na koło i tniemy w trójkąty jak na pizze,na każdym trójkącie u góry układamy np.pół łyżeczki maku i zwijamy do środka.W tym czasie piec nagrzewamy do 180-200 stopni np z termoobiegiem ,układamy rogaliki na blaszce w odstępie ok 2cm i wkładamy do pieca na ok15min,aż się zarumienią.jak przestygną można przesypać cukrem pudrem,jak ktoś lubi.