Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,lubię je sporządzać i jeśc.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1662
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1662
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
Rozrobić drożdże ze śmietaną i łyżką cukru+ mąką do gęstości rozczynu,pozostawić do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki wymieszać,dodać szczyptę soli i rozczyn,zagniesć.Można pozostawić w lodówce na noc i ciasto nam urośnie ,a można także robić rogaliki od razu ,gdyciasto urośnie.
Rozgrzać piekarnik do 180*c .Podzielić ciasto na 6 części ,rozwałkować i mozna pokroić na pionowe pasy i z nich kroić trójkaty,lub inną metodą na rozwałkowane ciasto położyć duży talerz i obrysować go nożem po czym podziekić na 8 części. .Nakładać na trójkąty marmolade,zwinąć rogaliki ,ułożyć na blasze wyłożoną pergaminem,posmarować białkiem i można posypać rozdrobnionymi migdałami.
Piec ok15-20 min.Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.Smacznego