Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,lubię je sporządzać i jeśc.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 191
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 32
...ale pyszny.
Odsłon: 89
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 670
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 191
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 32
...ale pyszny.
Odsłon: 89
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 670
Składniki
Rozrobić drożdże ze śmietaną i łyżką cukru+ mąką do gęstości rozczynu,pozostawić do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki wymieszać,dodać szczyptę soli i rozczyn,zagniesć.Można pozostawić w lodówce na noc i ciasto nam urośnie ,a można także robić rogaliki od razu ,gdyciasto urośnie.
Rozgrzać piekarnik do 180*c .Podzielić ciasto na 6 części ,rozwałkować i mozna pokroić na pionowe pasy i z nich kroić trójkaty,lub inną metodą na rozwałkowane ciasto położyć duży talerz i obrysować go nożem po czym podziekić na 8 części. .Nakładać na trójkąty marmolade,zwinąć rogaliki ,ułożyć na blasze wyłożoną pergaminem,posmarować białkiem i można posypać rozdrobnionymi migdałami.
Piec ok15-20 min.Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.Smacznego