Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
podgrzej mleko, dodaj drożdże, łyszke mąki, cukier- wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Kiedy drożdże "urosną" dodaj reszte składników i wyrób ciasto- wyrobione ciasto postaw w ciepłe miejsce aż urośnie, przykryj je ścierką. Ciasto można rozwałkować bardzo cienko- ja tak lubie! Kroje je w kwadraty, w środek wkładam gruszki, marmoladę, jabłka...........itp
piecz na termoobiegu, około 10 minut, w rozgrzanym piekarniku, można łatwo przypalić, 180 stopni C