Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4568
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1652
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4568
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1652
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Składniki ciasta posiekać i dość długo wyrabiać /można się na nim" wyżyć",tzn.rzucać nim o stolnicę, bić w nie wałkiem do ciasta/.Im dłużej "maltretowane",tym lepsze.Podzielić na trzy części,zawinąć w folię spożywczą i dobrze schłodzić.Ciasto można sobie przygotować wieczorem i na noc zostawić w lodówce,a piec i nadziewać następnego dnia.Każdą porcję ciasta rozwałkować na grubość ok.2-3 milimetry i pociąć nożem/radełkiem/ na paski szrokości ok.5cm.Nawijać na foremki w kształcie stożka ,posmarować wierzch białkiem i posypać grubym cukrem.Piec 15 minut w 180 st.(Foremki z rurek wyjmuję na gorąco szczypczykami). MASA: 2 szklanki mleka ugotować z cukrem,w pozostałym mleku rozprowadzić mąki i budyń. zagotować i ostudzić.Utrzeć z Palmą.Szprycą nadziewać ostudzone rurki. Masę można sobie przygotować wg uznania. Z tej porcji wychodzi około 60 rurek.Najlepiej mieć około 20-40 foremek. Są trochę pracochłonne,dlatego robię je,gdy mam więcej czasu. SMACZNEGO!!!