Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNE
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 676
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 676
Składniki
Składniki ciasta posiekać i dość długo wyrabiać /można się na nim" wyżyć",tzn.rzucać nim o stolnicę, bić w nie wałkiem do ciasta/.Im dłużej "maltretowane",tym lepsze.Podzielić na trzy części,zawinąć w folię spożywczą i dobrze schłodzić.Ciasto można sobie przygotować wieczorem i na noc zostawić w lodówce,a piec i nadziewać następnego dnia.Każdą porcję ciasta rozwałkować na grubość ok.2-3 milimetry i pociąć nożem/radełkiem/ na paski szrokości ok.5cm.Nawijać na foremki w kształcie stożka ,posmarować wierzch białkiem i posypać grubym cukrem.Piec 15 minut w 180 st.(Foremki z rurek wyjmuję na gorąco szczypczykami). MASA: 2 szklanki mleka ugotować z cukrem,w pozostałym mleku rozprowadzić mąki i budyń. zagotować i ostudzić.Utrzeć z Palmą.Szprycą nadziewać ostudzone rurki. Masę można sobie przygotować wg uznania. Z tej porcji wychodzi około 60 rurek.Najlepiej mieć około 20-40 foremek. Są trochę pracochłonne,dlatego robię je,gdy mam więcej czasu. SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Szybka babka bez miksera
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Desery
Szybka i pulchna babka na kefirze
Szybka babka bez miksera
Pyszna babka bez użycia miksera gotowa w kilka minut idealna na różne okazje .
Odsłon: 317
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Puszysty makowiec na kruchym spodzie, przyozdobiony kratką z kruchego ciasta....
Odsłon: 315