Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Czekoladę zetrzeć na tarce, na grubszych oczkach. Przygotować dwie szklaneczki. Do każdej przełożyć po dwie łyżeczki serka, tak aby nie zbrudzić wnętrza szklanki. Następnie wsypać część czekolady. Czynność powtórzyć kilka razy, aż zrobią się warstwy. Na samej górze umieścić pokrojone w paseczki brzoskwinie i przepołowione, pozbawione pestek grona winogron. W zależności od upodobań deser można zrobić z serków różnych smaków i uzyskać wielokolorowy deser np. dla dzieci. Oczywiście można też dodać różne owoce. Smacznego ;)