Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414441
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2302
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414441
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2302
Składniki
Czekoladę zetrzeć na tarce, na grubszych oczkach. Przygotować dwie szklaneczki. Do każdej przełożyć po dwie łyżeczki serka, tak aby nie zbrudzić wnętrza szklanki. Następnie wsypać część czekolady. Czynność powtórzyć kilka razy, aż zrobią się warstwy. Na samej górze umieścić pokrojone w paseczki brzoskwinie i przepołowione, pozbawione pestek grona winogron. W zależności od upodobań deser można zrobić z serków różnych smaków i uzyskać wielokolorowy deser np. dla dzieci. Oczywiście można też dodać różne owoce. Smacznego ;)