Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
ciasto:35 dag mąki tortowej,20dag margaryny,1 jajko,13 dag cukru pudru,1/2łyżeczki proszku do pieczenia-zagnieśc jak kruche ciasto,ale najpierw zmiksowac razem palmę,jajko i cukier i dopiero dodac do mąki.Upiec 2 placki,są cienkie i mogą się kruszyc,ale nie należy się przejmowac.
Masa serowa:1kg sera,10dag palmy,10 dag masła,2 szkl cukru,2-3 jaja,2 cukry waniliowe,2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ser zmielic.Cukier i masło z palmą i jajkami utrzec,dodac ser i cukier waniliowy,gotowac aż zrobi się płynna masa,mieszac cały czas.Jak będą się na serze ukazywały bańki dodac mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody i cały czas mieszac.Ciepłą masę wylac na placek,przykryc drugim,docisnąc,pozostawic do ostygnięcia.Placek jest najlepszy na drugi-trzeci dzień.