Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3660
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4991
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3660
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4991
Składniki
ciasto:35 dag mąki tortowej,20dag margaryny,1 jajko,13 dag cukru pudru,1/2łyżeczki proszku do pieczenia-zagnieśc jak kruche ciasto,ale najpierw zmiksowac razem palmę,jajko i cukier i dopiero dodac do mąki.Upiec 2 placki,są cienkie i mogą się kruszyc,ale nie należy się przejmowac.
Masa serowa:1kg sera,10dag palmy,10 dag masła,2 szkl cukru,2-3 jaja,2 cukry waniliowe,2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ser zmielic.Cukier i masło z palmą i jajkami utrzec,dodac ser i cukier waniliowy,gotowac aż zrobi się płynna masa,mieszac cały czas.Jak będą się na serze ukazywały bańki dodac mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody i cały czas mieszac.Ciepłą masę wylac na placek,przykryc drugim,docisnąc,pozostawic do ostygnięcia.Placek jest najlepszy na drugi-trzeci dzień.