Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się go bardzo szybko i jest wyśmienity.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Masło utrzeć z z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać jaja i dalej ucierać.Dodać budynie i zmielony twaróg cały czas ucierając.Rodzynki sparzamy wrzątkiem i po odsączeniu obsypujemy mąką,aby nie opadły na spód.Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą,lub obkładamy papierem do pieczenia,wtedy nie trzeba smarować.Wlewamy przygotowane ciasto twarogowe,wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp.200 stopni C około godziny. Smacznego.