Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny na kazda okazje:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22480
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14764
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4561
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 587
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 586
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22480
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14764
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4561
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 587
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 586
Składniki
Wszystkie skladniki na ciasto dobrze ugniesc,wyrobionym ciastem dobrze wykleic duza typowa sernikowa baszke,wczesniej posmarowana tluszczem.Masa serowa :twarog wlozyc do miski i miksowac na poczatku na malych obrotach pozniej stopniowo zwiekszac moc kolejno dodawacwszystkie skladniki z masy serowej.Calosc masy miksowac jeszcze ok.3min(konsystencja rzadkiej masy prosze sie nie przejmowac bo tak ma wygladac)Mase wylac na blaszke z wczesniej wyklejonym ciastem,wstawic do lekko nagrzanego piekarnika.Piec 45min w tem.180st.(pod koniec warto sprawdzic patyczkiem czy masa jest juz scieta,jezeli nie zwiekszamy czas pieczenia(w celu unikniecia brazowienia ciasta mozna przykryc pod koniec folia)
Gdy nasze ciasto jest juz prawie upieczone zaczynamy ubijanie bialek ,ktore wczesniej oddzielilismy od ciasta z pol szkl.cukru ,wyciagamy ciasto z piekarnika i w miare szybko wykladamy ubite bialka rozprowadzajac rownomiernie po calej powierzchni i wstawiamy spowrotem do piekarnika na ok.10-15 min i pieczemy na jasno-zloty kolor.po upieczeniu odstawiamy w chlodniejsze miejsce aby ,,rosa ,,mogla sie wylonic:)Ciasto najlepiej zrobic jest dzien wczesniej.Polecam robic ciasto z polowy skladnikow jezeli ktos nie lubi grubych spodow (jajek nie dzielimy na polowe zostajemy przy 2)Skladniki masy zostaja bez zmian.SMACZNEGO:))))