Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TO CIASTO TO POKUSA NIE DO ODPARCIA. MA KRUCHY SPÓD Z HERBATNIKÓW I KREMOWE NADZIENIE Z SERA RICOTTA. ZWIEŃCZONE JEST ZAŚ APETYCZNYMI WIŚNIAMI
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
Składniki
PODGRZEJ PIEKARNIK DO TEMPERATURY 170 ST. C. POKRUSZ HERBATNIKI I WYMIESZAJ JE Z ROZPUSZCZONYM MASŁEM. NASTĘPNIE WYŁÓŻ MIESZANKĄ DNO NATŁUSZCZONEJ TORTOWNICY O ŚREDNICY 20 CM. TAK PRZYGOTOWANY SPÓD SCHŁÓDŹ W LODÓWCE PRZEZ 30 MINUT, A POTEM ROZSMARUJ NA NIM DŻEM. UTRZYJ STARANNIE SER RICOTTA, TWAROŻEK, ŚMIETANKĘ I CUKIER. DODAJ JAJKA ORAZ ESENCJĘ MIGDAŁOWĄ I PONOWNIE UTRZYJ. WSYP MĄKĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAJ. PRZYGOTOWANĄ MASĘ WYLEJ NA HERBATNIKOWY SPÓD.
PIECZ PRZEZ GODZINĘ, CIASTO POWINNO BYC ZRUMIENIONE WOKÓŁ BRZEGÓW, A DOŚĆ MIĘKKIE POŚRODKU. WYŁĄCZ PIEKARNIK I POZOSTAW W NIM SERNIK PRZEZ KOLEJNA GODZINĘ. PO WYJĘCIU Z PIECYKA WYŁÓŻ CIASTO NA TALERZ. WYMIESZAJ MĄKĘ KUKURYDZIANĄ Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ SYROPU Z WIŚNI. OWOCE ORAZ RESZTĘ SYROPU UMIEŚĆ W RONDELKU. WLEJ DO NEIGO TAKŻE MAKĘ KUKURYDZIANĄ ROZDROBNIONĄ Z SYROPEM. PODGRZEWAJ, CIAGLE MIESZAJĄC, AŻ DO ZGESTNIENIA MASY. POTEM POCZEKAJ, AŻ OSTYGNIE I ROZPROWADŹ JĄ DOKŁADNIE NA CIEŚCIE