Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1474
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231851
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5004
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1474
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231851
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5004
Składniki
Ciasto Bazowe: Składniki zagnieść i podzielić na 2 części. jedną upiec. Drugą wyłożyć na papier do pieczenia i polać surowe ciasto polewą i upiec tak jak pierwsze. Polewa: 30dag orzechów włoskich, 10dag cukru, 11dag margaryny, 2 łyżki miodu. Składniki smażymy na patelni by powstał jasny karmel, Wyłożyć na surowe ciasto i upiec.
Krem: 0,5 kostki masła, 0,5 kostki margaryny, [szklanka mleka + 4 łyżki mocnej kawy (wrzątek), 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki pszennej, 10 dag cukru] <-ugotować z tego BUDYŃ!
Ostudzony budyń dodajemy do zmiksowanego masła z margaryną. (Robimy masę budyniową, przekładamy nią ciasto).