Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
make wymieszac z soda i 1 kostka margaryny posiekac, dodac 3/4 szklanki cukru, 2 jajka zoltka, 3 lyzki mleka 3 lyzki miodu cukier waniliowy, zagniesc ciasto podzielic na 3 czesci, wylepic ciastem cieniutko 3 takie same blaszki wylozone papierem do pieczenia, na jedna czesc wylag goraca polewe orzechowa(orzechy, 0,5 kostki margaryny, 4 lyzki cukru, 2 lyzki miodu laczymy i podgrzewamy), upiec wszystkie 3 czesci ciasta w 180 st przez 10 min tez z orzechami troche dluzej, ugotowac budynie uzyc do tego 1,2 mniej mleka niz w przepisie na opakowaniu, goracy budyn wylac na 1 plat ciasta i przykryc drugim ciastem mleko w puszce wlozyc do kompieli wodnej i gotowac 2 godziny po czym wylac na 2 plat ciasta i przykryc 3 platem ciasta z polewa orzechowa, smacznego jezeli uzywamy mleka w proszku to wsypujemy je cale do 2 l wody rozrabiamy aby nie bylo grudek dosypujemy 1 kg cukru wkladamy garnek do kapieli wodnej i gotujemy az zgestnieje