Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szampan z kremem"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 772
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1606
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6113
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8937
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 772
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1606
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6113
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8937
Składniki
Pół szklanki wody zagotuj. Dodaj żelatynę, rozpuść. Wino podgrzej. Dodaj cukier waniliowy, rozpuść. Dodaj żelatynę, połącz, przestudź. Napój rozlej do kieliszków, odstaw do zastygnięcia.
Krem: żelatynę namocz, rozpuść. Schłodzoną kremówkę ubij. Dodaj cukier puder i żelatynę, wymieszaj. Tężejący krem włóż do szprycy, udekoruj szampana. Schłodź.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie