Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szampan z kremem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7589
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7589
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 535
Składniki
Pół szklanki wody zagotuj. Dodaj żelatynę, rozpuść. Wino podgrzej. Dodaj cukier waniliowy, rozpuść. Dodaj żelatynę, połącz, przestudź. Napój rozlej do kieliszków, odstaw do zastygnięcia.
Krem: żelatynę namocz, rozpuść. Schłodzoną kremówkę ubij. Dodaj cukier puder i żelatynę, wymieszaj. Tężejący krem włóż do szprycy, udekoruj szampana. Schłodź.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie