Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szampan z kremem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 572
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2800
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14530
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 572
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2800
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14530
Składniki
Pół szklanki wody zagotuj. Dodaj żelatynę, rozpuść. Wino podgrzej. Dodaj cukier waniliowy, rozpuść. Dodaj żelatynę, połącz, przestudź. Napój rozlej do kieliszków, odstaw do zastygnięcia.
Krem: żelatynę namocz, rozpuść. Schłodzoną kremówkę ubij. Dodaj cukier puder i żelatynę, wymieszaj. Tężejący krem włóż do szprycy, udekoruj szampana. Schłodź.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie