Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w nazwie :) Najlepiej smakuje ciepła z dodatkiem lodów lub bitej śmietany.....a na poprawę nastroju z jednym i drugim polane sosem czekoladowym:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na wielkość blaszki, którą uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Podpiec w 180st.C przez ok.20 min. W oczekiwaniu na spód, zajmujemy się jabłkami, które myjemy, obieramy i drobno kroimy. Wkładamy do garnka, podlewamy wodą i przykrywamy pokrywką. Gotujemy na największym ogniu. Po wypuszczeniu soku z jabłek, gotujemy bez pokrywki, aż płyn odparuje. Na końcu dodajemy cukier i cynamon- do smaku. Gorący mus wylać na podpieczony spód. Składniki na kruszonkę włożyć do miski, zagnieść i rozkruszyć na jabłkach. Piec w 200st. przez ok.40-50 min. do zrumienienia kruszonki. Posypać cukrem pudrem :)