Desery Przepis na:
szarlotka pychotka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 18
Dodano: 06.10.2009
Odsłon: 28255
Składniki
- mąka, 3 szkl
- masło, kostka
- żółtka, 4
- jajko, 1
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- cukier puder, 1/2 szkl
- jabłka, 1 kg
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Wyrobione ciasto podzielic na dwie części.Jedna część do zamrażalnika,druga do lodówki,na conajmniej 2 godz.
-
Część z lodówki wyłożyć na blaszke,dać jabłka,ale nie gotowane,lekko odciśnięte..Nastepnie ubić pianę z dwóch białek i dać na jabłka.Na koniec oprószyc tą czescia z zamrazalnika,najlepiej na tarce o duzych oczkach.Piec 45 min w 180 stopniach.
-
Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (0)