Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 5018
Dodano: 07.01.2020
Odsłon: 3111
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wymieszałam w misce mąkę, proszek do pieczenia cukier oraz kaszę.
Jabłka pokroiłam w drobną kostkę.
Blaszkę o wymiarach 21×24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i wysypałam na nią 1/3 części sypkich składników. Na to wyłożyłam połowę jabłek. Wszystko posypałam 1/3 częścią sypkich produktów. Wyłożyłam drugą część jabłek i posypałam je cynamonem. Całość posypałam ostatnią częścią suchych produktów. Kostkę masła starłam na tarce o grubych oczkach posypując nim wierzch ciasta.
Piekłam 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Notatki:
* pokroiłam jabłka w kostkę, proponuję zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, ciasto wtedy będzie równe
* miałam jabłka odmianę renetę
* można masło pokroić w cienkie plastry i obłożyć nimi wierzch ciasta
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

slodkisentyment 09 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 08 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Swietnie sie prezentuje!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 08 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Prosta a jaka pyszna:)1 Kto głosował? | Odpowiedz