Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche tartaletki z kremem z orzeszków ziemnych, udekorowane zostały pralinką raffaello i bitą śmietaną.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. 4. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. 5. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. 7. Następnie przygotowujemy krem. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem. 8. Orzeszki drobno mielimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy. 9. Do tartaletek nakładamy po porcji kremu. 10. Z kolei przygotowujemy bitą śmietanę. Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. 11. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy małe rozetki dookoła. Na koniec na środek kładziemy raffaello. 12. Gotowe! Smacznego!