Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny włoski deser, który sprawdzi się na przyjęciach na świeżym powietrzu lub gdy nie mamy dużo czasu na zorganizowanie przyjęcia. Zawsze się udaje. Krem nie zawiera w sobie grama żelatyny czy usztywniacza. Mam nadzieje, że i wam zasmakuje.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1413
 
         
         
                Składniki
Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka miksujemy z 60 g cukru(4 łyżki). Dodajemy powoli serek mascarpone. Do przestudzonej kawy wlewamy alkohol. Ubijamy pianę z białek. Na koniec ubijania wsypujemy 15 cukru(1 łyżkę), dalej miksujemy. Łączymy masę serową z pianą z białek. W podłużnym naczyniu układamy na przemiennie: nasączone biszkopty w kawie, krem. Posypujemy kakao. Układamy drugą warstwę: nasączone biszkopty, krem. Ostatnią warstwę stanowi krem. Posypujemy kakałem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej jednak na całą noc. Uwaga! Tiramisu możemy podać również w pucharkach. Trzeba również pamiętać, że biszkopty szybko namiękają.