Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeźwiająca słodycz...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
ciasto: tortownice (srednica 26cm) nasmarowac maslem i wysypac mąką, masło ubic z cukrem (pudrem), waniliowym i cynamonem, osobno ubic białka z cukrem (kryształem) na sztywno ale tak bardzo bardzo :) i wymieszac z suchymi składnikami (mak i mielone bądz siekane orzech) i obie masy delikatnie wymieszac ja dodaje odrobine proszku do pieczenia i piec w 175 *C przez ok 40 minut
krem: śmietanke ubic z cukrem, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną na sztywno i dodac ser
galaretka: maliny zmiksowac, przetrzec przez sitko, wymieszac z cukrem i rozpuszczona żelatyną
na wystudzone ciasto wyłożyć krem szczelnie wypełniając boki tortownicy i wylac po łyżce maliny zostawic najlepiej na noc w lodówce
Smacznego :):):):)