Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre, słodkie, proste
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Składniki
Mikserem połącz składniki na ciasto: jajka, mleko, wodę, mąkę i sól. Usmaż naleśniki (trochę grubsze, nie takie cieniutkie).
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka nalej wody (tyle żeby przykryła dno). Wsyp jabłka, dodaj cynamon i cukier. Duś jabłka, co jakiś czas mieszając, aż jabłka utworzą jednolitą masę (albo prawie, żeby czuć kawałki owoców).
Śmietanę kremówkę lekko ubij. Śmietan-fix zmieszaj z cukrem pudrem (według uznania) i dodaj do śmietany. Następnie ubijaj do uzyskania pożądanej konsystencji.
Ułóż torcik z naleśników przekładając je naprzemiennie bitą śmietaną i jabłkami.
Smacznego!