Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre, słodkie, proste
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3769
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3769
Składniki
Mikserem połącz składniki na ciasto: jajka, mleko, wodę, mąkę i sól. Usmaż naleśniki (trochę grubsze, nie takie cieniutkie).
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka nalej wody (tyle żeby przykryła dno). Wsyp jabłka, dodaj cynamon i cukier. Duś jabłka, co jakiś czas mieszając, aż jabłka utworzą jednolitą masę (albo prawie, żeby czuć kawałki owoców).
Śmietanę kremówkę lekko ubij. Śmietan-fix zmieszaj z cukrem pudrem (według uznania) i dodaj do śmietany. Następnie ubijaj do uzyskania pożądanej konsystencji.
Ułóż torcik z naleśników przekładając je naprzemiennie bitą śmietaną i jabłkami.
Smacznego!