Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ubijamy chwile z cukrem i przekładamy do kąpieli wodnej, ubijamy je około 20 minut aż masa będzie gęsta. Dodajemy kakao, starte czekolady i dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Ucieramy margaryny na puszysto i powoli dodajemy ostudzoną mase jajeczną. Wszystko razem ucieramy na gładką mase.
Kawe zalewamy ok 70 ml. gorącej, przegotowanej wody , dodajemy łyżeczke cukru do smaku i ponczujemy biszkopty.
Przed przekładaniem odłożyć troche masy na otoczenie tortu.Przekładamy tort: biszkopt-połowa wisni-połowa masy-biszkopt-reszta wiśni-reszta masy-biszkopt.Cały tort wyrównujemy pozostawioną masą i wkładamy na pół godzinki do lodówki.
Robimy mase cukrową (z dwóch porcji wystarczy spokojnie na obłożenie i wszystkie dekoracje). Białą obkładamy cały tort, wycinamy napis, kwiatki wykrawamy specjalna wykrawaczką, robimy buciki. Wszystkie elementy składamy na lukrze to będą się świetnie trzymać...