Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawkowy sernik"
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 613
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 1382
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 254
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 613
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 1382
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 254
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W międzyczasie wrzuć ciastka do miksera i zmiel je na drobno. Dodaj wiórki kokosowe oraz roztopione masło. Miksuj tak długo, aż wszystkie się połączą.
Przełóż ciasteczkową masę do tortownicy o śr. 20 cm. Wyłóż nią także brzegi blachy. Wyrównaj całość (np. dnem szklanki). Przykryj papierem do pieczenia i dociśnij jakimś ciężkim przedmiotem. Wstaw do lodówki.
Przełóż twaróg do miksera i mieszaj, aż masa stanie się jednolita i bardzo gładka. Dodaj cukier puder, a potem ekstrakt waniliowy. Wbijaj po jednym jajku.
Rozsmaruj cienko na schłodzonym spodzie dwie łyżki dżemu truskawkowego. Potem wyłóż całą serową masę. Piecz 35 minut. Po upieczeniu ostudź sernik w otwartym piekarniku, a następnie włóż na 6 godzin do lodówki.
Zagrzej na małym ogniu pozostały dżem z łyżką wody. Wymieszaj i odstaw. Na gotowym serniku ułóż wcześniej obrane i pokrojone truskawki. Całość polej sosem z dżemu.Źródło: Olivia