Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i chrupiące bułeczki owsiane idealne na śniadanie, bułeczki piekłam we frytkownicy beztłuszczowej .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1273
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5795
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18409
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1273
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5795
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18409
Składniki
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe i chrupiące z masłem i kubkiem kawy .
Do miski wsyp płatki owsiane dodaj mąkę, proszek oraz sól, wymieszaj , dodaj jajko i wodę, wyrób ciasto i odstaw na 10 minut.
Ciasto podziel na 4 części i uformuj bułeczki, wierzch posyp płatkami owsianymi .
Bułeczki ułóż w koszu frytkownicy i piecz około 15-18 minut w temperaturze 180 st. aż wierzch zrobi się rumiany.