Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i chrupiące bułeczki owsiane idealne na śniadanie, bułeczki piekłam we frytkownicy beztłuszczowej .
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 492
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe i chrupiące z masłem i kubkiem kawy .
Do miski wsyp płatki owsiane dodaj mąkę, proszek oraz sól, wymieszaj , dodaj jajko i wodę, wyrób ciasto i odstaw na 10 minut.
Ciasto podziel na 4 części i uformuj bułeczki, wierzch posyp płatkami owsianymi .
Bułeczki ułóż w koszu frytkownicy i piecz około 15-18 minut w temperaturze 180 st. aż wierzch zrobi się rumiany.