Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Angielskie bułeczki. Najlepiej smakują na ciepło - prosto z pieca. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 921
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 921
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Dodać masło i rozdrobnić palcami. Zmiksować jedno całe jajko, jedno żółtko i jogurt, dodać do mąki i wymieszać. Zagnieść ciasto, dosypując trochę mąki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Rozwałkować na grubość ok. 1,5cm, wycinać krążki o średnicy ok. 4-5cm. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i posmarować po wierzchu białkiem. Piec ok. 20 min w temperaturze 200st.