Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Angielskie bułeczki. Najlepiej smakują na ciepło - prosto z pieca. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7606
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2685
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7606
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2685
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Dodać masło i rozdrobnić palcami. Zmiksować jedno całe jajko, jedno żółtko i jogurt, dodać do mąki i wymieszać. Zagnieść ciasto, dosypując trochę mąki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Rozwałkować na grubość ok. 1,5cm, wycinać krążki o średnicy ok. 4-5cm. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i posmarować po wierzchu białkiem. Piec ok. 20 min w temperaturze 200st.