Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ciasto droźdżowe. Zwłaszcza,że wychodzi za każdym razem:) Dlatego często wykorzystuje je do wypieków. Tym razem zdecydowałam się na bułki:)
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 276
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 276
Składniki
1.Oczyszczamy owoce i pozbawiamy je pestek.
2.Do lekko ciepłego mleka wkruszyc drożdże i wsypac cukier. Wszystko wymieszac.
3.Następnie do miski wsypac mąkę, sól oraz wbic dwa jajka. Lekko przemieszac. Potem wlac rozczyn i również lekko wymieszac. Na koniec dajemy miekką margarynę i całosc wyrabiamy dłońmi. I zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
4. Następnie przechodzimy do robienia bułeczek. Ja zazwyczaj dzielę ciasto na cztery części a potem każdą lekko wałkuję, odcinam kawałek i robie kuleczkę. Potem ją rozpłaszczam i nakładam farsz w tym wypadku mirabelkę. Można posypac cukrem. Zlepiam bułkę i odstawiam. Smaruję rozkłóconym jajkiem i sypię kruszonką.
5. Przygotowuję blachę lekko smarując tłuszczem. Ukladam bułeczki w niedużych odstępach. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Pieczemy około 20 minut aż się zrumienią.