Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ciasto droźdżowe. Zwłaszcza,że wychodzi za każdym razem:) Dlatego często wykorzystuje je do wypieków. Tym razem zdecydowałam się na bułki:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21019
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8870
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 693
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8449
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21019
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8870
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 693
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8449
Składniki
1.Oczyszczamy owoce i pozbawiamy je pestek.
2.Do lekko ciepłego mleka wkruszyc drożdże i wsypac cukier. Wszystko wymieszac.
3.Następnie do miski wsypac mąkę, sól oraz wbic dwa jajka. Lekko przemieszac. Potem wlac rozczyn i również lekko wymieszac. Na koniec dajemy miekką margarynę i całosc wyrabiamy dłońmi. I zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
4. Następnie przechodzimy do robienia bułeczek. Ja zazwyczaj dzielę ciasto na cztery części a potem każdą lekko wałkuję, odcinam kawałek i robie kuleczkę. Potem ją rozpłaszczam i nakładam farsz w tym wypadku mirabelkę. Można posypac cukrem. Zlepiam bułkę i odstawiam. Smaruję rozkłóconym jajkiem i sypię kruszonką.
5. Przygotowuję blachę lekko smarując tłuszczem. Ukladam bułeczki w niedużych odstępach. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Pieczemy około 20 minut aż się zrumienią.