Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
make przesiac do miski, dodac sol, pokruszone drozdze, mleko, ziarna polaczyc skladniki, kiedy juz beda ze soba zespolone dodac olej i wyrobic ciasto. odstawic w cieple miejsce, przykryc sciereczka do wyrosniecia(ja stawiam na plyte kuchenki gazowej, bo pod spodem mam piekarnic, wiec szybko wyrasta).uszykowac blaszke, taka jak na keks z wyrosnietego ciasta urofmowac bochenek i wsadzic do blaszki piec ok.40-50 minut w temp 180C