Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35854
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 237
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35854
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 237
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
make przesiac do miski, dodac sol, pokruszone drozdze, mleko, ziarna polaczyc skladniki, kiedy juz beda ze soba zespolone dodac olej i wyrobic ciasto. odstawic w cieple miejsce, przykryc sciereczka do wyrosniecia(ja stawiam na plyte kuchenki gazowej, bo pod spodem mam piekarnic, wiec szybko wyrasta).uszykowac blaszke, taka jak na keks z wyrosnietego ciasta urofmowac bochenek i wsadzic do blaszki piec ok.40-50 minut w temp 180C