Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny i mieciutki chlebek z duza iloscia ziaren :) Z przepisu chychodza 2 bochenki :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 70
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 150
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1418
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 70
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 150
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1418
Składniki
Mąkę, ziarna, sól, cukier i pokruszone drożdże wymieszać dokładnie. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Wyrobić ponownie ( ciasto nadal bedzie luzne) przełożyć do natłuszczonych foremek keksowych( moga bys posypane otrebami). Odstawić do wyrosniecia ( ok 20-30 min, musi podwoic swoja objetosc)
Piec okolo 1 h w 230 st C