Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny i mieciutki chlebek z duza iloscia ziaren :) Z przepisu chychodza 2 bochenki :)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1622
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1622
Składniki
Mąkę, ziarna, sól, cukier i pokruszone drożdże wymieszać dokładnie. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być). Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Wyrobić ponownie ( ciasto nadal bedzie luzne) przełożyć do natłuszczonych foremek keksowych( moga bys posypane otrebami). Odstawić do wyrosniecia ( ok 20-30 min, musi podwoic swoja objetosc)
Piec okolo 1 h w 230 st C