Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, bardzo smaczny i naprawdę szybko się go robi, polecam.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
drożdże wrzucamy do ciepłej wody 0.5 szklanki z dodatkiem soli i 2 łyżek mąki, czekamy aż podwoją swoje rozmiary. W osobnej misce przesiewamy mąkę dodajemy wyrośnięty zaczyn, nasiona ( rozmaryn, siemię lniane, słoneczki...) 2 łyżeczki oliwy i wyrabiamy ciasto, wyrobione odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nagrzewamy piekarnik( z termoobiegiem), ustawiamy temp 180 stopni i pieczemy chlebek przez 45 minut. Wyjmujemy go od razu po upieczeniu aby woda odparowała, a skórka była chrupka ! Smacznego!